Gå med i vår e-postlista för att få 10% rabatt på våra luftrenarfilter!

Allergikampanje

Opptil 15% rabatt på utvalgte modeller med rabattkoden "allergia15"

Bruk rabattkoden allergy15 i kassen for å få 15 % rabatt på alle luftrensere unntatt AP-1008CH.
AP-1008CH har allerede en kampanje i gang hvor du får et filtersett med på kjøpet, som er tilgjengelig for alle kunder.
Tilbudet gjelder frem til 30. juni.

Hvorfor kjøpe en Coway luftrenser?

Sørkoreansk design og kvalitet er viden kjent og med Coway får du en luftrenser som er konstruert med presisjon, nøyaktighet og med det beste materialvalget. Nesten alle modeller er uavhengig testet og anbefalt av Asthma Allergy Nordic, noe som er en trygghet for deg som kunde. Med smarte tekniske løsninger som partikkelsensor, lyssensor, øko-modus og autodrift, blir Coway den jevneste og mest miljøvennlige luftrenseren som fungerer helt automatisk, uavhengig av miljøet den er plassert i.

Maksimal beskyttelse mot vanlige husholdningsartikler

Forfilter

Aktivt kullfilter

Filtrer mot ultrafine partikler med Coway GreenHEPA™-teknologi

Grønn HEPA™ antivirusteknologi for dobbel beskyttelse mot virus og mye mer

Våre filtre er behandlet med en spesiell antivirusformel som er ufarlig for kroppen vår. Den gir dobbel beskyttelse som er laboratorietestet. Fanger 99,9 % og nøytraliserer de potensielt skadelige partiklene fra luften². Ytterligere ekstern testing bekrefter nøytralisering av humant koronavirus (HCoV-OC43) på 2 timer³.

Møt Coway Airmega 150
Designet for livet

Mitt enkle og kompakte design passer til enhver plass. Hvit, grønn eller rosa, hvilken farge velger du?

Møt Airmega Jet
Ta skrittet til ren luft

Med MegaJet™-teknologi velger du hvor den rene luften skal gå.

Min fokusmodus

Fokusmodus skyver den rene luften kraftig fremover, og den rene luften leveres raskere over rommet. Dette er veldig effektivt i kombinasjon med klimaanlegg/varmere, da Jet vil sirkulere luften raskere og varme/kjøle ned plassen, noe som sparer det totale energiforbruket.

Min normale modus

Normalmodus sprer den rene luften bredt mot toppen og tar i utgangspunktet sikte på å rense nærliggende områder raskere. Ren luft distribueres deretter gradvis bredt for å dekke hele rommet.

Signaturutseendet til Airmega Jet

Luftrenser som er solid i ytelse og med et slankt moderne design, passer perfekt i alle rom.

Om luftrensere fra Coway

Å ta vare på luften du lever og puster har blitt viktigere enn noen gang. I dag kan du lese om mange land og deres problemer med å holde luften ren. Når det er sagt, påvirkes også innemiljøet ditt ettersom du alltid må ventilere og stole på at din vanlige ventilasjon holder mål. For de av dere som tar dette seriøst, er det et godt valg for å få en luftrenser. I så fall er Coway luftrenser et av de absolutt beste produktene. Hvis du klikker på «les mer» kan du lese mer mens vi går i dybden om hva en Coway luftrenser har å tilby.

Selvfølgelig vil alle presse på at de er best og Coway har valgt å plassere seg blant de beste. Ser du da på prisen i forhold til kvaliteten, blir valget ditt enda bedre. Hvorfor er det så viktig å bruke en luftrenser? Det enkle svaret er at du får et bedre innemiljø, som består i bedre luft å puste. Du skaper rett og slett en plattform for et bedre og sunnere liv. Hvis det er slik at du er astmatisk eller allergisk mot pollen, trenger du virkelig en luftrenser fra Coway, som vi skal gå nærmere inn på nedenfor.

Nå som du vet at en Coway luftrenser forbedrer luften du puster inn, og fører til en bedre livskvalitet og et sunnere liv, er det på tide å finne ut hvorfor. Coway luftrensere er basert på moderne teknologi som er testet og simulert i ulike laboratorier. En av de store grunnene til at luftrensere fra Coway har så gode verdier og gir et så godt resultat er de mange forskjellige filtrene som brukes. Her er det stort sett HEPA-filtre som gjør grovarbeidet, mens andre filtre er med på å øke effekten. Det er også noe vi skal gå nærmere inn på i artikkelen vår.

Luftrensere kommer i mange forskjellige størrelser og design og derfor har disse intelligente og effektive maskinene også ulik kapasitet. Ditt valg av Coway luftrenser avhenger helt av størrelsen på området der du ønsker å rense luften, samt typen negative partikler som bidrar til den dårlige luften. Vi forsikrer deg om at det alltid finnes en Coway luftrenser som passer deg, din familie og dine behov, og du kan finne den ved hjelp av vår informative artikkel. Det til en pris som betyr at de fleste har råd til å unne seg denne luksusen.

Coway – Et selskap som er besatt av ideen om ren luft

Faktisk ble Coway grunnlagt med ideen om å skape renere luft for mennesker over hele verden allerede for over 30 år siden. Det var i Sør-Korea i 1989 og siden har merket spredt seg over hele verden takket være dens høye kvalitet og beviste effekt. I dag er Coway ikke bare Asias største selskap for å fremme et rent inneklima, men har eksistert siden 2003 med virksomhet og kontorer i Malaysia, Kina, Thailand og USA. Siden 2009 har de også vært representert via generalagenten Albion Nordic AB, som virkelig har vist vei når det kommer til inneklima og kvalitetsprodukter når det kommer til alt fra ren luft til klimaanlegg og oppvarming.

At luftrensere fra Coway er så bra, det er det også bevis og bevis på, som du kan se i alle de ulike prestisjetunge prisene og utmerkelsene som selskapet har mottatt i løpet av sin driftstid. Siden 2012 har de også blitt anbefalt av Astma- og Allergiforbundet til alle mennesker i Norden som lider mer enn andre av dårlig luft. Med andre ord kan alle som lider av alt fra pollenallergi til astma dra nytte av og bruke effektive produkter fra Coway. Ved kjøp av en luftrenser fra Coway får du også perfekt service, med alt fra vanskelig valg av riktig produkt til muligheter for å kjøpe utstyret ditt.

Coway har over 30 års erfaring med å måle, rense og gi ren luft til millioner av brukere av produktene våre. Deres forskere og ingeniører har jobbet veldig hardt og intensivt for å lage et komplett utvalg av luftrensere hvor konsentrasjonen er lagt på å lage en rekke forskjellige filtre. Det betyr at du som velger å rense luften med et produkt fra Coway kan være sikker på å finne riktig filter for å rense luften i akkurat ditt område, område og land. Forskningen deres fortsetter også med å finne nye innovative løsninger for et bedre inneklima.

  • Komplett filtersystem for alle regioner og årstider
  • Kvalitative luftrensere med kraftig effekt
  • Coway – et selskap med over 30 års erfaring innen ren luft

I dag finnes det mange forskjellige modeller av luftrensere fra Coway på det svenske markedet. Hvilken luftrenser du velger avhenger først og fremst av overflaten du trenger ren luft på. Modellene som er tilgjengelige å velge mellom har effekt på overflater fra 55 kvadratmeter opp til 117 kvadratmeter. Det du også finner er at noen modeller har forskjellige funksjoner som tilfører andre viktige ingredienser til din daglige luft. Alle modellene kommer med en svært attraktiv pris som skal sees på som svært rimelig sammenlignet med kvaliteten og kapasiteten du får. I tillegg er produktene svært enkle å bruke selv for uinnvidde.

Det er mange fordeler med en luftrenser fra Coway, blant annet har de et veldig lavt strømforbruk, som gjør at det ikke trenger å koste deg skjorta for å få renere luft hjemme. Anbefalingen fra det svenske astma- og allergiforbundet er også en trygghet, spesielt for de som lider av astma eller allergi. I tillegg jobber selskapet med bærekraft og beskytter dermed miljøet vårt og planeten vår. De jobber også for menneskerettigheter og et godt arbeidsmiljø for sine ansatte, noe som er enda et pluss på kanten for denne bedriften. En luftrenser kan også være nyttig på kontorer og andre arbeidsmiljøer og ikke bare i hjemmemiljøet.

Slik fungerer en luftrenser fra Coway

En luftrenser kan fungere på forskjellige måter avhengig av type luftrenser, men faktum er at de alle finnes for å rense luften. De kan redusere små partikler i luften med opptil 99,9 % og partiklene som kan fjernes inkluderer pollen, støv og mugg. I tillegg kan luftrenseren fjerne ubehagelig lukt og farlige gasser og dermed gi deg et mye bedre innemiljø. Mange av luftrenserne fra Coway har også LED-indikatorer som forteller deg om luftkvaliteten i hjemmet i sanntid. De er også vanligvis utstyrt med ulike moduser, hvor Auto Mode er det som anbefales både økonomisk og praktisk sett.

Coway produserer vanligvis luftrensere i et relativt slankt format slik at de ikke tar opp unødvendig plass i hjemmet ditt, noe som også er en faktor som gjør dem populære blant brukerne. En luftrenser forbedrer luftsirkulasjonen i hjemmet ditt og gir deg dermed den rene luften du fortjener. Noen modeller, som Coway Storm AP-1516D, har et fire-trinns filtersystem som effektivt holder luften ren. Den har et forfilter, et støvfilter, et deo-filter og et HEPA-filter. Det er nettopp bruken av HEPA-filtre som gjør luftrenserne fra Coway svært effektive, fordi de kan fjerne mye ubehagelig fra luften i hjemmet ditt som:

  • Bakterie
  • Sigarett røyk
  • Mikropartikler

En fordel med luftrenserne fra Coway er at det finnes en rekke modeller å velge mellom, slik at du kan finne en som passer din husholdning. De har ulike størrelser og design, og er tilpasset ulike størrelser på huset. Det er viktig å velge en som fungerer for deg og ditt hjem. Til og med lydnivåene er forskjellige og i spesifikasjonen deres kan du sjekke hvor mange dB de maksimalt har. På denne måten kan du tilpasse valget ditt ut fra dine forutsetninger. Vi anbefaler at du tar et gjennomtenkt valg før du velger hvilken luftrenser du skal kjøpe.

Hvor godt en luftrenser fungerer avhenger av en rekke faktorer og vi i Coway har som mål å alltid lage høykvalitets luftrensere som du kan kjøpe til en gunstig pris. Faktorene som spiller inn i funksjonen er filtreringsteknologien, plasseringen, vedlikeholdet, dens luftstrøm og hvor tilpasset den er til det spesielle miljøet den befinner seg i. I et hjemmemiljø er ikke en luftrenser like kraftig som i et industrimiljø, selv om hjemmemiljøer faktisk også har forurensning, noe som alltid gjør det en god idé å investere i en god luftrenser. Enköpings-Posten har blant annet rapportert om en test vi i Albion Nordic gjorde i 2018. Vi ønsket å vite hvordan luftrensere påvirker barnas sykefravær på en førskole, og fraværet gikk ned med nesten 20 %.

All inneluft påvirkes av forurensninger på en eller annen måte, og jobben til en luftrenser er å fjerne disse forurensningene. Dette gjøres ved å ta inn den urene luften gjennom luftrenserens inntak og deretter renser forfilteret for grovere partikler før luften passerer flere filtre. I luftrenserens øvrige filtre renses luften for de usunne partiklene og prosessen ender med at viften sender ut den rene luften og sprer den rundt i rommet. En luftrenser er utmerket hvis du bor i storbyen hvor det er mye avgasser, men også på steder hvor du vanligvis lider av vond lukt i hjemmet.

Det er en fordel at luftrenserne fra Coway anbefales av Astma- og Allergiforbundet, spesielt hvis du lider av astma eller annen allergi da en luftrenser kan få deg til å føle deg bedre. Å ha ren inneluft burde være en selvfølge, men ikke alle vet hva en luftrenser er eller hvordan den fungerer. Med en luftrenser på soverommet kan du få en mye bedre natts søvn, noe som kan utgjøre en stor forskjell for helsen din. Coway luftrensere er også ofte bærbare, noe som betyr at du enkelt kan flytte dem mellom forskjellige rom i hjemmet ved behov, noe som også gjør dem til et godt valg.

Fordeler med å ha en luftrenser i hjemmet

Fordelene med å ha en luftrenser i hjemmet er mange, det er ganske logisk at det er bedre å puste inn ren luft enn forurenset luft. Globaliseringen og utviklingen av det svenske samfunnet har påvirket antallet partikler som beveger seg i luften og bidratt til at de har økt sterkt. Mange av disse partiklene er ikke sunne for deg som menneske og påvirker menneskekroppen på en rekke forskjellige måter. I dag bor dessuten flere av oss i byer enn vi gjorde før, og i byer er det mer forurensning. Vi er også flere mennesker på en mindre overflate, som sprer partiklene lettere.

De ulike partiklene det er snakk om er for eksempel støv, pollen, mat, dyrehår, avgasser og virus, men det kan også handle om mange andre ting. Når du beveger deg ute, setter disse partiklene seg fast i håret og på klærne dine, og får dem til å bli med deg hjem. De kommer også inn i hjemmet ditt gjennom ventilasjon, dører og vinduer som du må ha åpne av og til for ventilasjon og også for å komme inn i hjemmet ditt. På denne måten er det uunngåelig at luften i hjemmet ditt blir forurenset av flere typer partikler, og derfor er en luftrenser den beste måten å bli kvitt dem på.

Just Coway har mye erfaring med forurensning på grunn av å være et sørkoreansk selskap. Sør-Korea har mye større problemer med luftforurensning enn vi har her i Sverige, og der er det også vanlig at det er minst én luftrenser i de fleste hjem. Det betyr at selskapet ligger i forkant når det gjelder erfaring med farlige partikler og hvordan de best kan fjernes. Uren luft i hjemmet kan gi mange problemer, som hodepine, konsentrasjonsvansker og tretthet, som du kan bli kvitt ved å kjøpe en høykvalitets og velfungerende luftrenser.

Støv er ikke bare dårlig for personer med støvallergi, men det rammer også personer uten allergi. Selvfølgelig må du fortsette å ventilere hjemmet ditt selv om du har en luftrenser for å få inn ny luft, men du kan i det minste være sikker på at du puster inn ren og frisk luft daglig. Da er det selvsagt fortsatt viktig å rydde hjemme, og en luftrenser er et godt supplement som kan redusere allergisymptomer og gi en bedre allmenntilstand til både allergikere og ikke-allergikere. En luftrenser er mye mer effektiv enn et luftfilter da den påvirker alle partikler uavhengig av hvor de er i luften.

Ren luft kan nesten sees på som en luksus i dag, men Coway mener ikke at ren luft skal koste for mye. Coways luftrensere har derfor svært gunstige priser uten å påvirke funksjonen negativt. Som småbarnsforelder er det lurt å ha en luftrenser da små barn har en tendens til å bli lettere rammet av både allergi og luftveisinfeksjoner, som ofte skyldes dårlig luft. Med en god luftrenser slipper du disse bekymringene og får dermed friskere barn, samtidig som hele familien kan puste renere luft. Noen tror til og med at de er allergiske mot for eksempel katter, men oppdager at problemene forsvinner ved kjøp av luftrenser.

En fordel med luftrenserne fra Coway er at de er energieffektive, de trekker ikke unødvendig mye strøm og blir derfor ikke en dyr historie. Da har de også et fint design og et lite format som gjør at de kan stå foran deg og at de ikke tar for mye plass i hjemmet ditt. Designet og størrelsen avhenger selvfølgelig av hvilken modell det er og hvor stort hjemmet ditt er. Du bør ikke velge en luftrenser som er for liten hvis du vil at den skal rense luften effektivt og ha den effekten du ønsker for at du skal nyte fordelene med ren inneluft.

Inneklimaet påvirker vår generelle helse

Inneklimaet vårt er viktig for vår generelle helse og spesielt luften vi puster inn daglig i hjemmene våre. Dette er grunnen til at mugg og støv er så farlig fordi vi inhalerer de små partiklene hele tiden hvis de er i hjemmet vårt. Med en luftrenser filtreres opptil 99,7 % av de farlige partiklene ut, noe som gir deg ren luft å puste hjemme. Faktisk er inneluften vår ofte fem ganger mer forurenset enn luften utenfor både fra måten vi bor på og på grunn av partiklene vi får inn. Regelmessig ventilasjon kan ikke gjøre det gode som en luftrenser gjør.

En luftrenser kan filtrere ut virus og bakterier som fører til sykdommer og infeksjoner, som dermed kan redusere sykefraværet ditt fra jobben. Det er en stor fordel for både helse og økonomi å ikke bli like mye syk som før. Andre partikler den kan rense er muggsporer, røykpartikler, gasser, avgasser og støv, som alle kan gjøre oss syke, allergiske og slitne. Vanligvis får vi hodepine, tørre og kløende øyne, astma og dårlig søvn hvis vi puster inn skadelige partikler på grunn av vår dårlige inneluft. Ettersom en luftrenser kan fjerne over 99 % av partiklene, påvirkes ikke kroppen av dem.

De som rammes mest av dårlig inneklima er eldre og barn. De er mer utsatt for virkningene av luftforurensning. Barn har ikke fullt utviklet åndedrettssystem, og de puster også raskere enn voksne, noe som betyr at de tar inn mer luft per kilo kroppsvekt og kroppen deres må jobbe hardt for å håndtere forurensningene. Eldre mennesker er mer påvirket ettersom luftveiene deres ikke er like gode som hos yngre, og dette gjør dem mer utsatt for både virus og bakterier. I tillegg tilbringer eldre mer tid innendørs enn yngre, og hvis luften er dårlig betyr det at de er utsatt for det i lang tid.

Det er noen symptomer som er vanlige med dårlig inneluft og de er i forskjellige kategorier. Du kan få problemer med slimhinner og luftveier, som kan vise seg som tett nese, hoste og infeksjoner. Huden kan også være påvirket og dette kan vise seg som eksem, kløe, utslett og tørr hud. Det er også generelle symptomer som er vanlige, som hodepine, dårlig søvn, tretthet og konsentrasjonsvansker. Hvis vi puster inn dårlig luft over veldig lang tid, kan det også føre til mer alvorlige sykdommer og plager og det er en god grunn til å investere i en luftrenser, for god helse.

Ulike modeller av luftrensere fra Coway

Coway luftrensere finnes i flere modeller og trenger du en som kan rense luften i rom på opptil 117 kvadratmeter, er Airmega 300S et godt alternativ. Fordelen med den modellen er at den tar inn luft fra to sider, noe som gjør kapasiteten høy. En annen fordel med akkurat denne modellen er at den har en hvilemodusfunksjon som slår av belysningen og får viften til å gå i superstille modus. Filterkombinasjonen fjerner 99,97 % av alle partikler 0,3 mikron eller større. I tillegg varsler den når det er på tide å bytte filter. Du kan enkelt styre luftrenseren med smarttelefonen.

Coway AP-1008CH er kåret til best i tester av Testfakta og den kan rense luft på overflater opp til 73 kvadratmeter. Det er en stilig, energieffektiv luftrenser som har tre-trinns filtrering. Den leser av luftrensligheten i hjemmet ditt og justerer seg selv til det nivået som passer ditt miljø. AP-1008CH renser opptil 99,5 % av partikler opp til en partikkelstørrelse på 0,26 mikrometer. Takket være renslighetsindikatoren kan du se hvor rent hjemmet ditt er, og luftrenseren justerer seg også automatisk til nivået som trengs for akkurat ditt hjem. Den har også en praktisk ECO-modus som slår den av hvis ingen forurensning oppdages.

En annen modell som er veldig populær er Coway Classic AP-1018F, en andre generasjons luftrenser som er moderne og stilig. Den fungerer på overflater opptil 55 kvadratmeter og har en haug med smarte funksjoner å tilby brukeren. Takket være renhetsindikatoren kan du se hvor mye forurensning det er i luften. Det smarteste er å alltid ha luftrenseren satt til Auto-modus, slik at den automatisk justerer viftehastigheten basert på luftkvaliteten. Den har også en god Eco-modus hvor den går veldig stillegående og bruker minimalt med strømforbruk. Luftrenseren har et tre-trinns filter med et meget effektivt HEPA-filter helt på slutten, det må skiftes en gang i året.

Ønsker du en skikkelig fin og stilig luftrenser, er Coway AP-1008DH det opplagte valget. Den har nemlig et prisvinnende design i skinn og også en meget effektiv fire-trinns filtrering. Den fungerer på et maksimalt arbeidsområde på 73 kvadratmeter og renser opptil 99,5 % av partikler ned til 0,26 mikron. Dette er den eneste luftrenseren fra Coway som har en gasspartikkelsensor som eliminerer sterke parfymelukter. Så det er ikke bare en pen luftrenser, men den er også veldig effektiv. Den er svært energieffektiv og har også en ECO-modus som går inn automatisk hvis det ikke oppdages forurensning i løpet av 30 minutter.

Luftrensere er spesielt viktige for astmatikere og pollenallergikere

De fleste av Coways luftrensere er anbefalt av Astma- og Allergiforbundet og Astma Allergi Norden. Det betyr at de er gode fra et allergisynspunkt. Astma og allergi kan være svært belastende med tanke på alle de små støvpartiklene, dyrehår og andre ting som er i luften vi puster inn. Med en luftrenser reduserer du tilstedeværelsen av disse partiklene betydelig, og det vil gjøre astmaen eller allergien din lettere å håndtere. Fordi luftrenseren fjerner de allergifremkallende stoffene fra luften, trenger du ikke å inhalere dem, noe som vil redusere allergisymptomene dine. Allergi er svært vanlig i Sverige, spesielt pollenallergi, som en luftrenser kan hjelpe mot.

En luftrenser fjerner imidlertid ikke bare allergener fra luften, men alle typer partikler. For allergikere kan en luftrenser redusere nesetetthet, kløende øyne og hals og hodepine. For astmatikere fjernes partiklene som kan irritere luftveiene fra luften. I tillegg til å hjelpe mot pollenallergi, kan en luftrenser også hjelpe mot pelsallergi. Det er vanligvis ikke pelsen du er allergisk mot, men allergenene som dyr avgir og som er i luften som små partikler. Det kan være proteiner fra dyrets spytt eller urin og avføring som forårsaker allergien. En luftrenser kan effektivt redusere tilstedeværelsen av disse allergenene i inneluften.

Støvmiddallergi er svært vanlig og til og med støvmidd kan reduseres hvis du har en luftrenser som går døgnet rundt. Du må imidlertid også riste sengetøy og sofaputer slik at midden havner i luften og dermed renses av luftrenseren. God inneluft er spesielt viktig for de som lider av astma eller allergi, da det vil påvirke allmenntilstanden din betydelig. God ventilasjon er et must i kombinasjon med luftrenseren. Har du allergi eller astma bør du også tilpasse hjemmet ditt ved å rengjøre ofte og fjerne tepper og andre støvelskende produkter fra hjemmet ditt. I kombinasjon med en god luftrenser vil den gjøre underverker for ditt velvære.

Ulike filtre i luftrensere fra Coway

Alle Coway luftrensere har enten tre eller fire forskjellige filtre som brukes i et lagdelt system. Hvilken variant du trenger avhenger helt av dine behov og i hvilket miljø luftrenseren din skal brukes. Disse forskjellige filtrene må også pleies på forskjellige måter, noen må skiftes med jevne mellomrom mens andre kan rengjøres. Det står alltid i produktbeskrivelsen hvordan du skal gå frem. Når du kjøper en luftrenser fra Coway, kommer den vanligvis med filtre som varer i ett til to år, noe som gjør at du ikke trenger å tenke på å kjøpe nye filtre før i god tid etter kjøpet.

Grunnen til at en luftrenser har flere forskjellige filtre er fordi de renser luften fra forskjellige ting. Det er både små og store partikler i luften og alle må fjernes effektivt. Uansett om du velger en variant med tre- eller fire-trinns filter, blir luften din renset effektivt. Du kan alltid lese om luftrenserens kapasitet i produktbeskrivelsen for å se hvor stort område den kan rense og hvor stor prosentandel av partiklene den fjerner. Coway tilbyr modeller som fjerner opptil 99,7 % av luftbårne partikler. De forskjellige filtrene som finnes i luftrenseren er:

  • Forfilter
  • HEPA filter
  • Deodorant filter
  • Støvfilter

Filterstrukturen ser litt forskjellig ut avhengig av hvilken modell du velger, men de har alltid et forfilter som fanger opp de store partiklene som støvpartikler og hår. Du rengjør forfilteret for eksempel med støvsugeren og det trenger som regel ikke å skiftes. Noen luftrensere kommer da med et støvfilter som filtrerer bort blant annet pollen og muggsporer. Et støvfilter må vanligvis skiftes etter noen måneder. Deodorantfiltre kommer vanligvis etterpå, som består av aktivt kull i granulær form. Den fjerner blant annet lukt, mat og annen lukt som kan forstyrre deg i hjemmet. Deodoranten trenger vanligvis bare å byttes en gang annethvert år, noe som er gunstig.

HEPA-filteret er imidlertid det viktigste filteret, da det fjerner blant annet bakterier, virus, sigarettrøyk og andre skadelige partikler. Alle Coway luftrensere er utstyrt med HEPA-filtre og dette er en av grunnene til at de er så populære og godt likt. Det er nettopp HEPA-filteret som fjerner de minste partiklene og lar luften renses til 99,7 %. De kan fange opp partikler mindre enn 0,3 mikrometer og har vist seg å være effektive mot både virus og bakterier. NASA snakker mye om denne typen filter som de bruker blant annet når de gjør egne romekspedisjoner.

HEPA-filtre fungerer litt som et fiskegarn hvor de fanger opp veldig små partikler. I noen tilfeller kan de fange opp nanopartikler som er veldig små og som beveger seg på andre måter enn større partikler. Materialet som et filter som dette består av er også antibakterielt, noe som betyr at det effektivt fjerner bakterier som finnes i for eksempel mugg. Det finnes rett og slett ikke noe filter som er mer effektivt enn dette filteret når det gjelder å rense luften. Som vi nevnte ovenfor, er alle Coway luftrensere utstyrt med et HEPA-filter som vanligvis skiftes ut en gang i året for å effektivt rense luften i hjemmet ditt.

Som du kan se, er det mange grunner til å få en luftrenser til hjemmet. Det er ikke bare allergikere og astmatikere som har godt av bedre inneluft. Barn og eldre kan ta mer skade av dårlig inneklima da de er mer utsatt for forurensninger i luften. Det viktigste når du skal velge en luftrenser fra Coway er at du velger en som kan rense hele hjemmet ditt, det finnes varianter som effektivt kan rense luften i hus på 117 kvadratmeter. Coway tilbyr rimelige og høykvalitets luftrensere som kan forbedre din generelle helse betraktelig og redusere antall sykedager for både deg og din familie.

Vanlige spørsmål om luftrensere

Er luftrensere fra Coway anbefalt av Astma- og Allergiforbundet?

Ja. De fleste av Coways produkter er anbefalt av Astma- og Allergiforbundet, som du kan se på deres svanemerke. De er også anbefalt av Asthma Allergy Nordic, som er nok et kvalitetsstempel.

Hvor mye koster en luftrenser fra Coway?

Prisen på luftrensere fra Coway varierer avhengig av modell og kapasitet. Imidlertid tilbyr Coway alltid sine produkter til gunstige priser uten at det går på bekostning av deres kvalitet og funksjon.

Kan en luftrenser hjelpe mot allergier?

En luftrenser kan være effektiv mot flere typer allergier da den fjerner allergener fra luften. Det skal imidlertid ikke erstatte rengjøring, det er også nødvendig, det samme gjelder ventilasjon.

Bråker en luftrenser mye?

Det avhenger av hvilken modell du velger, men du kan alltid se lydnivået i desibel i spesifikasjonene for Coway luftrenser. Mange har også en roligere nattmodus.

Trekker en luftrenser mye strøm?

Coway prøver alltid å produsere så energieffektive luftrensere som mulig, da alle skal ha rett til å rense inneluften. Energiforbruket kan også reduseres dersom du velger en luftrenser som har ECO-modus.